1 – zaproszenie do pracy (oświadczenie)
2 – paszport
3 – kopia paszportu (strona 31, 33 – dwie ostatnie strony paszportu, na stronie z wizami, jeśli są dostępne)
4 – zdjęcie 3,5 x 4,5
5 – ubezpieczenie zdrowotne na kwotę nie mniej niż 30 000 euro, na okres nie krótszy niż 15 dni kalendarzowych
6 – kwestionariusz
Dokumenty pod numerami 3, 4, 5, 6 można zmienić bezpośrednio na miejscu w centrum wizowym (do tego trzeba dojść do centrum wizowego wcześniej wyznaczonego czasu).
Wiza jest bezpłatna. Opłatę pobiera tylko centrum wizowego za swoje usługi. Na ile mi wiadomo koszty są następujące:
1 – opłata manipulacyjna 15 euro
2 – wypełnienie formularza około 10 rubli
3 – zdjęcie około 5 rubli
4 – ubezpieczenie na 15 dni kalendarzowych około 7-10 euro
Powiadom mnie proszę, jak złożycie dokumenty na wizę. A kiedy dostaniesz wizę, to wyślij jej zdjęcie.